Vlaams-Brabantse apothekers krijgen vormingscursus rond borstvoeding

Het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) en het expertisecentrum voor kraamzorg De Bakermat werken voortaan samen om apothekers te sensibiliseren rond de ondersteuning van borstvoedende mama's. Het project werd voorgesteld in apotheek Bossers in Boortmeerbeek, die als eerste een internationale sticker op haar raam kleefde om aan te geven dat er een rustige plek is waar moeders borstvoeding kunnen geven. 

Volgens Groen-Kamerlid en oprichtster van De Bakermat Anne Dedry komt dit initiatief tegemoet aan een vraag bij borstvoedende mama's. Deelnemende apothekers worden geregistreerd op de website www.wegwijsborstvoeding.be, die moeders kunnen raadplegen om te weten waar ze rustig kunnen voeden. 

"Niet in elk restaurant, café, bibliotheek of winkel voelen mama's zich welkom met hun baby aan de borst. Met een rustig hoekje in apotheken breiden we het aantal borstvoedingsvriendelijke plaatsen in onze regio gevoelig uit", zegt Dedry. Apotheek Bossers in Boortmeerbeek is volgens Dedry de eerste van een "hele reeks" zelfstandige apotheken die de sticker zullen ophangen. 

Het Vlaams Apothekers Netwerk en De Bakermat starten daarnaast met gezamenlijke vormingscursussen over borstvoeding voor apothekers in Vlaams-Brabant. Tijdens de opleiding leren de apothekers over borstvoeding, veelvoorkomende problemen en tips en tricks om mama's te helpen de borstvoeding langer vol te houden. Dit initiatief kadert volgens Fien Van Sint Jan van VAN in de taakinvulling van apothekers om naast het verlenen van farmaceutische zorg ook in te staan voor oriëntatie, preventie en sensibilisering van patiënten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.