Brusselse ouders van kinderen met zorgnood krijgen extra ondersteuning

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) heeft beslist om een subsidie van 50.000 euro toe te kennen aan het Magenta-project om zo vanuit hun specifieke ervaring ook een werking op maat van Brusselse gezinnen op te starten. Magenta werd in 2012 in Vlaanderen opgestart om een goede zorg-werk-leven-balans te vinden voor ouders die de zorg van een kind met een ernstige ziekte, handicap, beperking of stoornis opnemen.

Een goed evenwicht vinden tussen zorg en het behouden van het voordien normale leven is een moeilijke zoektocht voor ouders van kinderen met een zorgnood. Magenta probeert er voor die groep mantelzorgers te zijn door hen te helpen via workshops, handige tools, bijeenkomsten, en informatie op maat. Een eenvoudig voorbeeld is het vereenvoudigen van de administratieve last van de ou ders. Binnen het Magenta-project is er extra aandacht voor ouders die zich in een kwetsbare situatie bevinden.

"Mantelzorg heeft een enorme maatschappelijke waarde, als VGC willen we mantelzorgers dan ook de ondersteuning bieden die ze nodig hebben. Magenta biedt die ondersteuning aan ouders met een zorgnood. Met de steun van de VGC kan Magenta nu ook in Brussel opstarten en zo een voelbaar verschil maken voor Brusselse mantelzorgers", zegt VGC-collegevoorzitter Elke Van den Brandt (Groen).

Magenta is al actief in Vlaanderen. Dankzij de subsidie van de VGC komt er nu ook een aanbod op maat van de Brusselaars.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.