Gouden tip van 15.000 euro voor wie AZ West aan pediater kan helpen

Het AZ West in Veurne is dringend op zoek naar een pediater. Die zoektocht verloopt enorm moeizaam dus grijpt de directie naar drastische middelen. Dat schrijft Krant van West-Vlaanderen en wordt bevestigd door directeur Lieven Vermeulen. "Wie ons de gouden tip kan bezorgen waardoor we een nieuwe kandidaat vinden, kan een financiële beloning van 15.000 euro krijgen", zegt Vermeulen.

Het ziekenhuis is al enkele jaren op zoek naar een nieuwe kinderarts. "Sinds kort weten we dat één van onze vier pediaters om gezondheidsredenen moet stoppen. Daarom steken we nog een tandje bij", aldus de directeur. "Anders komt het voortbestaan van onze pediatrische dienst en materniteit in het gedrang." 

Het acute tekort aan pediaters kent volgens Vermeulen verschillende oorzaken. "Ten eerste beperkt de overheid de instroom aan studenten geneeskunde, maar dat aantal is vrij krap berekend en houdt geen rekening met deeltijdse tewerkstelling of uitstroom. Ten tweede is pediater niet de best betalende job binnen de geneeskunde. Daarom kiezen de meesten voor een andere specialisatie of gaan ze werken in grotere ziekenhuizen waar de wachtdiensten onder acht of tien collega's kunnen worden verdeeld." Dus dreigt in Veurne de pediatrische en kraamafdeling weldra te moeten sluiten. 

In een laatste poging om een geknipte kandidaat te vinden, bespaart de directie zich moeite noch middelen. Het ziekenhuis belooft 15.000 euro aan wie hen de ultieme tip kan bezorgen waardoor het een nieuwe werkkracht vindt. De directie zoekt ondertussen volop naar kandidaten in het hele land en kijkt ook over de grenzen, bij de noorderburen. "Headhunters speuren voor ons de rest van Europa af naar geschikte kandidaten. We spreken zelfs met Oekraïense pediaters. Maar kandidaten van buiten Europa moeten hun diploma laten gelijkschakelen en dat is vaak ook een probleem."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    04 juli 2022

    Svitlana !
    Mijn rek nr is : 777-5165328-57