Opgroeien zoekt een adviserend arts

Kind en Gezin, Jeugdhulp en een deel van het aanbod van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) vormen samen Opgroeien.

We bundelen de krachten om zo veel mogelijk kansen te creëren voor alle kinderen en jongeren en hun gezinnen die in Vlaanderen en Brussel opgroeien.

De dienstverlening gaat van preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang, tot het Groeipakket, pleegzorg, adoptie, jeugdhulp en de aanpak van jongeren die delicten plegen. Agentschap Opgroeien kiest expliciet voor een geïntegreerde, multi-expertise aanpak en de samenwerking met heel wat partners. Zo worden gezinnen maximaal ondersteund.

Opgroeien is altijd intens en boeiend. Advies, ondersteuning, begeleiding, opvang of hulp tijdens het opgroeien maakt écht een verschil. Als universeel basisrecht, maar ook als extra duwtje in de rug opdat kinderen, jongeren en gezinnen zich letterlijk en figuurlijk gesteund weten wanneer dat nodig is.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Voor een contractuele aanwerving zoeken we

een adviserend arts bij Opgroeien

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Functie
Je werkt mee aan een medisch preventief beleid binnen alle beleidsdomeinen van Opgroeien: van het geïntegreerd gezinsbeleid, de brede leefomgeving, adoptie tot de zorgtoeslag. Je stemt daarbij proactief en klantgericht dat beleid af op de behoeften van de doelgroepen. Je werkt onder andere mee of trekt aan strategische planningsprocessen en projecten. Je verstrekt advies en informatie omtrent medische thema’s aan verschillende groepen, vnl de lokale multidisciplinaire teams, het managementteam, het communicatieteam en team zorgtoeslagevaluatie (Zoë)

Je werkt intensief samen met je collega-adviserend artsen aan het uitwerken van medische preventieve concepten, kwaliteitsborging, ondersteunende instrumenten en verzorgt op het werkveld mee de implementatie. Je traint daartoe collega’s (vnl verpleegkundigen, consultatiebureau-artsen en evaluerend artsen ) en staat hen bij met adviesvragen. Je legt contacten met huis-en kinderartsen.

Je houdt gedreven kennis bij over de medisch-preventieve thema’s waar Opgroeien actief in is, via literatuur, vorming en netwerking. In overleg met je collega’s van het medische beleidsteam breng je je eigen doorgedreven specialismes in of ontwikkel je deze. Je fungeert als aanspreekpunt voor inhoudelijke expertises.

Samen met je collega adviserende artsen vorm je het team Medisch Beleid. Binnen dit team heb je regelmatig overleg. Overlegmomenten met interne en externe klanten kunnen online of lokaal plaatsvinden.  Het medische beleidsteam is zelforganiserend waarin iedereen gedeeld leiderschap opneemt. Je neemt daarbij één of enkele team-faciliterende rollen op.

Aanbod
Je krijgt een contract van onbepaalde duur, je tewerkstellingspercentage is bespreekbaar. Je wordt verloond op het artsenbarema van de Vlaamse overheid A121P. Je krijgt je anciënniteit op basis van je relevante ervaring.
Bij Opgroeien krijg je een gratis hospitalisatieverzekering maaltijdcheques en een vergoeding van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.
Je kan je werk-privébalans gemakkelijk beheren met 35 dagen jaarverlof voor een voltijdse werkprestatie, sluiting van de kantoren tussen kerst en nieuwjaar, uitgebreide mogelijkheden tot thuiswerk en deeltijds werken, en een gezinsvriendelijke werkorganisatie.

Profiel en diploma
Neem je gemakkelijk initiatief en verantwoordelijkheid, zowel voor collega’s, het team als voor de dienstverlening? Werk je graag samen met nabije en verre collega’s, en externe partners? Is vlot schriftelijk en mondeling communiceren je tweede natuur? Kan je complexe topics eenvoudig analyseren en er snel een oordeel over vormen? Is klantgerichtheid voor jou vanzelfsprekend? En ben je stressbestendig en rustgevend?

Beschik je over een diploma van arts?

Heb je nog een specialisatie pediatrie of master in de Jeugdgezondheidszorg? Of heb je enkele jaren relevante ervaring?
Dan ben jij misschien de kandidaat waar we naar op zoek zijn!

Uiterste sollicitatiedatum: XXX
Je kan solliciteren via de site van Opgroeien: www.opgroeien.be. Klik hier op naar “Werken voor Opgroeien”

Meer info?
Het volledige functieprofiel vind je als bijlage op de vacaturepagina.

  • Bijkomende informatie rond de functie kan je bekomen bij: Dr Majori Van Gogh, adviserend arts op het nr 0496 59 52 19 of via e-mail vangogh@opgroeien.be
  • Dr Maaike Deschoemaeker, adviserend arts op het nr 0496 29 44 49 of via e-mail deschoemaeker@opgroeien.be

Met vragen rond de selectieprocedure kan je terecht bij Dave Claerhout, selectieverantwoordelijke op het nr 02 533 12 63 of via e-mail dave.claerhout@opgroeien.be.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.