Premature baby's dag en nacht bij ouders in ziekenhuis Waregem

Ouders van te vroeg geboren baby's kunnen voortaan dag en nacht bij hun kindje blijven in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis in Waregem. De premature baby's hoeven niet meer naar een aparte afdeling. Ze blijven nu op de koala-kamer. Het ziekenhuis wil zo de stress voor ouders beperken. 

Normaal gaan premature baby's naar een speciale afdeling, maar in de nieuwe koala-kamer kan de baby in de couveuse bij de ouders blijven. Het ziekenhuis in Waregem realiseert daarmee een primeur in West-Vlaanderen.

Dankzij de speciaal daarvoor ingerichte koala-kamer kunnen ouders continu bij hun baby zijn in een aangename, huiselijke sfeer, terwijl de neonatologische zorgen gegarandeerd blijven. De kamer is verbonden aan de dienst neonatologie. Parameters zoals hartslag en zuurstofsaturatie worden continu opgevolgd op een centraal scherm. Ouders leren ook al hun kindje verzorgen zodat ze met een gerust hart naar huis kunnen vertrekken. 

"We hadden zelf een wrang gevoel bij het afnemen van de premature baby's. Ook wij vinden dat ouders vanaf het eerste moment bij hun kind zouden moeten zijn. Nu kunnen ze met dezelfde goede zorgen vanaf dag één een band opbouwen met hun kind en ervoor leren zorgen. Vroeger was dat pas als de baby's naar huis konden", vertelt hoofdvroedvrouw Betty Mervilde. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.