Pediatrie Heilig Hartziekenhuis Lier krijgt verjongingskuur

Nadat de dienst kindergeneeskunde van het Heilig Hartziekenhuis begin dit jaar een preconsult invoerde, wordt de verjongingsoperatie morgen voorgezet. Dan opent een vernieuwde consultatiezone.
Vanaf januari van dit jaar werkt de dienst kindergeneeskunde van het Heilig Hartziekenhuis in Lier met een zogenoemd preconsult. Tijdens deze raadpleging krijgen kinderen en hun ouders uitleg over de komende ingreep of het onderzoek dat het kind moet ondergaan en over de (dag)opname. Ook wordt alles reeds administratief voorbereid. Kinderen kunnen alle mogelijke vragen stellen en mogen al eens een kijkje nemen op de kinderafdeling waar ze zullen verblijven.

Gratis en aangeraden
“Het preconsult richt zich zowel tot de ouders als tot het kind en werd in het leven geroepen om alle nodige administratieve voorbereidingen te kunnen treffen en om het kind kennis te laten maken met de werking van onze afdeling. Zo krijgen ze een beeld van wat hen te wachten staat”, zegt dr. An Huybrechts, medisch diensthoofd kindergeneeskunde. “Zo kunnen ouders zonder zorgen naar het ziekenhuis komen de dag van de ingreep en weten de kinderen wat hen te wachten staat. Voor het verplegend personeel is het bovendien een geruststelling dat alle voorbereiding reeds achter de rug is en ze zich kunnen bezighouden met hun kerntaak: zorgen voor de patiëntjes.”

Het preconsult is gratis en niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden bij elke ingreep of onderzoek onder
narcose.

De dienst pediatrie blijft ook na de invoering van het preconsult niet bij de pakken zitten. Vanaf 1 februari nemen de artsen een volledig vernieuwde consultatiezone in gebruik. Die bevindt zich op dezelfde verdieping als de afdeling en staat volledig in het teken van het gemak van de patiëntjes. De vernieuwde consultatieruimte bestaat uit zes consultatieruimtes, een ontvangstbalie, een wachtruimte met microgolfoven en een aparte hoek waar jonge moeders borstvoeding kunnen geven. Elke consultatieruimte heeft een apart thema: de dolfijn, het zeepaardje of nog de vuurtoren.

“De speelse inrichting biedt herkenbaarheid voor de kinderen”, zegt dr. Huybrechts. Ze stipt verder
aan dat de nabijheid van de opnameafdeling een pluspunt is voor de bereikbaarheid en de
samenwerking met de verpleging.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.