Britse artsen waarschuwen voor ziekte bij kinderen die mogelijk gelinkt is aan coronavirus

Artsen in het Verenigd Koninkrijk waarschuwen voor een zeldzame maar gevaarlijke ziekte bij een kleine groep kinderen die mogelijk gelinkt is aan het coronavirus. Dat melden de Britse media.

Huisartsen kregen van de gezondheidsdienst NHS een dringende waarschuwing dat de intensieve zorg in Londen en elders in het VK de afgelopen weken kinderen over de vloer kregen met ongewone symptomen. Een deel van hen testte positief voor het coronavirus, anderen niet.

Hoewel het aantal kinderen met de symptomen laag ligt, vraagt de NHS om waakzaam zijn. Experts bekijken of de symptomen mogelijk gelinkt zijn aan het coronavirus, of of ze veroorzaakt worden door een andere infectie die nog niet geïdentificeerd is.

De kinderen vertonen symptomen die gelijkaardig zijn aan die van het toxischeshocksyndroom, met onder meer hoge koorts, lage bloeddruk, huiduitslag en moeilijkheden om te ademen. Sommige kinderen hebben ook gastro-intestinale symptomen, zoals braken, buikpijn en diarree, en ontstekingen aan de hartspier en ongewone bloedwaarden. Volgens experts zijn dit tekenen dat het lichaam aan het vechten is tegen een infectie.

De NHS vraagt om kinderen met deze symptomen dringende zorg te verlenen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.