Kraamkliniek AZ Alma gaat koesterchallenge aan 

Elk jaar sterven in Vlaanderen meer dan 1.000 kinderen. Daarom staat tussen 8 en 15 december de Koesterweek centraal op de dienst materniteit AZ Alma.

"Ook in ons ziekenhuis worden jaarlijks families geconfronteerd met het overlijden van een baby tijdens en na de zwangerschap", heet het. "Daarom willen we extra warme zorg bieden aan al deze gezinnen door hen op weg te helpen met een Koesterkoffer, dankzij de samenwerking met het Berrefonds."

Door een Koestervlag zichtbaar te maken tijdens deze week toont een ziekenhuis dat ze een hart én aandacht heeft voor alle gezinnen met verdriet. Bovendien gaat  AZ Alma dagelijks aan de slag met een uitdaging: #toonjehart #koersterweekchallenge 

Hoe verliep/verloopt de Koesterweek? Een overzicht:

9/12: sportief hart 

10/12: brand een kaarsje op internationale lichtjesdag Alle familieleden van een sterrenkindje zijn welkom vanaf 18u30 in het atrium van AZ Alma waar er een muzikaal moment zal plaatsvinden door Matisse Foré o.l.v. Geert Faes op de piano met aansluitend een sereen gedenkmoment. 

11/12: hartjes op je bord 

12/12: hart op je werkplek 

13/12: toon je hart op straat 

14/12: hartjes in de natuur 

15/12: hartjes onderweg 

De dagelijkse koesterchallenge zal via Instagram en Facebook te volgen zijn. "Op deze manier willen we zoveel mogelijk mensen bereiken en sensibiliseren in een deelname aan deze speciale week."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.