O-Kids: specialistisch Revalidatieprogramma voor Kinderen en Jongeren

BZIO (Bundeling Zorginitiatieven Oostende) en AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV noemen het zelf een 'baanbrekend initiatief': het O-Kids project, gericht op ambulante kinderrevalidatie. Het hart van het eerste revalidatieprogramma is Finn (foto), een avontuurlijke jonge begeleider die kinderen en jongeren met een maatje meer meeneemt op een pad naar een gezondere toekomst. Dat om kinderen met overgewicht en hun families te ondersteunen.

Nick Marlein, algemeen directeur van BZIO: "Dit innovatieve ambulante kinderrevalidatieprogramma is ons antwoord op de groeiende behoefte aan specifieke ondersteuning voor kinderen met overgewicht en hun families. Ons doel is niet alleen gericht op gewichtsverlies, maar ook op het opbouwen van zelfvertrouwen, plezier in beweging en het aanleren van gezonde gewoonten die een leven lang meegaan."
BZIO biedt een op maat gemaakt traject aan, bestaande uit twaalf sessies. Deze sessies kunnen zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd en zijn ontworpen om zowel het kind als hun omgeving te betrekken bij het streven naar een gezondere levensstijl en algemeen welzijn. Ouders en familie spelen namelijk een cruciale rol in het vormgeven van het eet- en beweeggedrag van hun kinderen.

"Daarom hebben we, in samenwerking met het AZ Sint-Jan, een team van experts samengesteld, onder wie artsen, voedingsdeskundigen, psychologen en bewegingsspecialisten, om een holistische benadering te bieden die verder gaat dan traditionele gewichtsbeheersingsprogramma's."
De revalidatiesessies voor kinderen vinden plaats in de Koninklijke Villa te Oostende. Deze locatie staat al bekend als een revalidatiecentrum voor onder meer ambulante oncologische revalidatie en heeft daarnaast ook een erkenning als herstelverblijf. De villa is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets.

De eerste sessies zullen in oktober beginnen en vinden aanvankelijk plaats op dinsdagmiddag van 15:00 tot 16:30 uur.

De deelnamekosten voor het O-Kids project bedragen 170 euro. Deze bewuste keuze voor een betaalbaar programma omvat het volledige traject van 12 sessies, inclusief de begeleiding door het multidisciplinaire team van experts.

Nick Marlein. "Onder de noemer van 'O-Kids' zijn we van plan om in de toekomst nog meer gespecialiseerde kinderrevalidatieprogramma's te ontwikkelen en zo onze maatschappelijke rol ten volle op te nemen."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.