WHO roept op om kinderen beter te beschermen tegen het coronavirus

De Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft opgeroepen om kinderen tussen 5 en 14 jaar beter te beschermen tegen het coronavirus. Volgens de organisatie is deze leeftijdsgroep momenteel het hardst getroffen door de ziekte. De WHO wil overgaan van een "reactie"- op een "stabiliseringsmodus".

WHO Europa raadt aan om regelmatig te testen in het onderwijs om de klassen te kunnen openhouden. "Het gebruik van maskers, ventilatie, maar ook regelmatige tests, zouden de norm moeten worden in alle basisscholen. De vaccinatie van kinderen op nationaal niveau moet worden overwogen om de scholen te beschermen", zegt de Belgische directeur Hans Kluge.

Kluge beschouwt verplichte vaccinatie "als een laatste redmiddel". Volgens hem kunnen overheden daar pas voor kiezen als alle andere maatregelen om de vaccinatiegraad te verhogen, uitgeput zijn. In verschillende Europese landen wordt ondertussen de discussie over vaccinatieplicht gevoerd.

Om over te gaan tot "stabilisering" is niet enkel een verhoging van de vaccinatiegraad nodig. Zo stelt de WHO ook voor om de toediening van tweede of derde doses te versnellen, het gebruik van mondmaskers binnen te verhogen, drukke ruimtes te ventileren en strikte therapeutische protocollen op te stellen voor ernstige gevallen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.